7 mei 2019

3

Data de nieuwe olie? Dan is Power BI de nieuwe jaknikker!

Vroeger moest je voor een financiële rapportage een financiële dienstverlener inschakelen. Nu laat je als middelgroot bedrijf een keer iets maken in Power BI, en je kunt op ieder moment van de dag met een druk op de knop elke gewenste financiële rapportage oproepen. Voor mensen die Power BI niet kennen, is het vaak helemaal niet duidelijk dat het Power BI is waar ze naar kijken. Die denken nog steeds dat er een mooi grafiekje is gemaakt. Dat Power BI meer is dan een grafiekje vertelde ik al in mijn eerdere blog. Data is de nieuwe olie, en Power BI is de nieuwe jaknikker.

Een sterkere positie in de zorg dankzij data

Als je aan de zorg denkt, denk je niet direct aan data. Toch wordt ook in die branche data steeds belangrijker, simpelweg omdat er steeds vaker andere partijen zijn die belang hechten aan data. Zorginstellingen zoals de thuiszorg hebben te maken met verzekeraars die al jaren een groot belang hechten aan data. Om enigszins een sterke positie te hebben wanneer je in gesprek gaat met zo’n verzekeraar, moet je zelf ook de beschikking hebben over data. Als een verzekeraar beweert dat je te veel kosten maakt als thuiszorginstelling, moet je – om maar een voorbeeld te noemen – kunnen laten zien dat dat niet het geval is omdat in de wijken waar jij werkzaam bent veel meer oudere mensen wonen dan gemiddeld in andere wijken van Nederland. Data geeft je de middelen om dat aan te tonen.

Onbekend maakt onbemind

Eén van onze klanten is een leasebedrijf. Een branche die bij uitstek veel waarde kan halen uit de inzet van data. Toch wilden zij er in eerste instantie niet aan beginnen. Te ingewikkeld. Schoorvoetend zijn ze toch met Power BI aan de slag gegaan en nu zijn ze er enorm enthousiast over. Onbekend maakt onbemind. Voor veel ondernemers klinkt ‘data’ nog steeds alsof het iets heel technisch is, terwijl juist Power BI heel geschikt is voor niet-technische mensen. Dat is een van de redenen dat het zo’n extreem hoge vlucht heeft genomen.

De toekomst

Dat wil niet zeggen dat iedereen alles met Power BI voor elkaar kan krijgen, maar wel dat het in het gebruik heel eenvoudig is. Als ik zie wat iemand met Power BI op een tablet al kan doen, denk ik: daar is het voor bedacht! Je kunt heel makkelijk dingen openen, aanwijzen, ergens op inzoomen. Er zitten voorzieningen in die helemaal van deze tijd zijn, die zich meer richten op touch screens en minder op toetsenbord en muis. Dat is de toekomst.

Beter en gerichter leren vissen

Zie je onderneming en de wereld waarin je beweegt als een vijver waar je in vist. Als jij dankzij data betere tools in handen krijgt om te weten waar je moet vissen en hoe je moet vissen dan kun je net die voorsprong krijgen waardoor je je concurrenten voorblijft. Ook in het MKB!

Meer weten?

Over twee weken zoom ik nog verder in op Power BI en waarom je als ondernemer met Power BI aan de slag zou moeten. Kun je niet wachten en wil je nu al aan de slag? Wij denken graag met je mee. Ons partnerschap begint met een goed gesprek, dus kom gerust langs voor een kop koffie. Vul gerust het formulier naast deze blog in en we nemen contact met je op!

Dony

Data Scientist

Kan ik je helpen?

Dony

Data Scientist

Neem vrijblijvend contact op

Wij vertellen je graag meer.

Deel deze case

Leuk om te laten zien, maak je vrienden mee!

Wil jij veiliger, maar vooral ook slimmer werken?

Ontvang als eerste onze tweewekelijkse tips over de moderne werkplek, slimme data en veiligheid

E-mailadres


Microsoft Power BI uitblinker als het gaat om slimme data

#PowerBI #PowerPlatform

3

Power BI als prijsvriendelijk maatpak voor het MKB

#PowerBI #PowerPlatform

6

Data het nieuwe olie? Hoezo?

#slimmedata

4

MostWare Next

MostWare Next