Jouw reis naar een datagedreven organisatie

Meer dan het implementeren van rapportages en dashboards

Steeds meer ondernemers, managers en beleidsmakers zien de waarde van data voor hun bedrijfsvoering, organisatieontwikkeling en dienstverlening. Om de logistieke keten slimmer en efficiënter te maken bijvoorbeeld. Of om maatschappelijke problemen op te lossen. De mogelijkheden zijn eindeloos. De talloze routes ernaartoe ook. En juist dat zorgt ervoor dat de transitie naar datagedreven werken vaak niet de resultaten oplevert die je voor ogen had. Sterker nog, vaak stopt het traject al bij informatiegestuurd werken; het punt waarop je inzichten haalt uit de data die je verzamelt. Een mooi uitgangspunt, maar het kan slimmer.

Datagedreven werken is namelijk veel meer dan het implementeren van digitale rapportages en fancy dashboards. Het is daadwerkelijk een andere manier van werken. Een manier die vraagt om een cultuur van continu leren, verbeteren en innoveren. Op alle niveaus binnen je organisatie. Maar hoe ga je van informatiegestuurd naar datagedreven? En hoe zorg je ervoor dat er binnen je organisatie voldoende kennis en vaardigheden zijn om datagedreven besluitvorming te ondersteunen?

Op deze vragen kunnen jij, jouw team en iedere laag binnen de organisatie antwoord krijgen. Zo kan jouw hele organisatie het verschil maken. Van management tot werkvloer. Om zo strategische doelen te behalen en de concurrentie voor te blijven.

Breng jouw datavolwassenheid in kaart

Ben je benieuwd waar jouw organisatie momenteel staat en wil je weten hoe je echt datagedreven wordt? Tijdens een (gratis) sessie met een expert van Next kun je er binnen twee uur achter komen waar jouw kansen liggen.

Wanneer ben je datagedreven? Als datagedreven organisatie maak je gebruik van waardevolle inzichten en betrouwbare stuurinformatie om zicht te houden op processen en ontwikkelingen. Om zo in balans en op koers te blijven. Daarmee stel je je open voor relevante interne en externe signalen die je op slimme wijze vertaalt naar (voorspellende) informatie en kennis. Kennis die leidend is bij het nemen van besluiten en die aanzet tot de juiste acties. Zodat de focus ligt op continue verbetering en innovatie. Op alle vlakken binnen je organisatie. Op die manier kun je inspelen op de behoeften van de klant, medewerkers slimmer laten werken, producten en diensten nóg beter maken en processen optimaliseren.

Wat levert een datagedreven organisatie jou op?

 • Betere, accurate beslissingen nemen

  Door data op een slimme manier te verwerken, analyseren, presenteren en combineren kun jij rationele, objectieve en kwalitatieve beslissingen nemen en draagvlak creëren binnen je organisatie.

 • Vooruitkijken in plaats van terugkijken

  Door patronen te herkennen en realistische voorspellingen te doen op basis van data, ben je niet langer afhankelijk van resultaten uit het verleden om toekomstgerichte plannen te maken.

 • Kosten besparen

  Slimme inzichten helpen je om processen en diensten te optimaliseren en daarmee je kosten naar beneden te brengen. Denk aan het beter prioriteren van serviceverzoeken, het efficiënter inkopen van voorraden of het opstellen van klantprofielen met een zo hoog mogelijke conversiekans.

 • Prestaties verhogen

  Door medewerkers op het juiste moment de juiste informatie aan te reiken kunnen ze beter en met meer plezier hun werk doen. Bovendien kan de data ingezet worden om knelpunten te signaleren en op te lossen, waardoor de organisatiedoelstellingen efficiënter behaald worden.

 • Klanttevredenheid vergroten

  Door datagedreven te werken leer je jouw klanten steeds beter kennen en kun je sneller inspelen op individuele klantwensen. Denk aan het doen van een aanbod op maat of het geven van advies op basis van eerdere vragen, verzoeken of aankopen.

 • Nieuwe kansen ontdekken

  Door datagedreven te werken, kom je sneller tot nieuwe inzichten die je in staat stellen flexibel in te spelen op veranderingen in de markt. Zo ontstaat een betere match tussen de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten en de klantbehoefte.

Benieuwd wat er met jouw data mogelijk is?

Ga op datadate met een expert van Next

Ons doel? waarde toevoegen met slimme technologie

Maak kennis met onze experts op dit gebied:
 • Andy
 • Frans
 • Dony

Gebruik onze specialismes om jouw organisatie datagedreven te maken

Power BI

Business Intelligence, als moderne onderneming kun je er niet meer omheen. Krijg inzicht in al je cijfers met Power BI.

Jouw informatiebehoefte brengen we in kaart

Krijg slimme inzichten met dashboards

Leer hoe je Power BI kunt beheren

Machine Learning

Herken patronen en voorspellingen met behulp van Machine Learning.

Zet data in om patronen te herkennen

Doe voorspellingen op basis van data

Maak jouw systemen intelligenter

Data slim verzamelen

Begin met het slim verzamelen van data voor nieuwe inzichten en uiteindelijk efficiëntere processen, lagere kosten en een nóg hogere klanttevredenheid.

Het startpunt richting nieuwe inzichten

Lagere kosten en een nóg hogere klanttevredenheid

Maak een roadmap met doelstellingen en targets

Waar begint jouw reis richting datagedreven werken?

Op basis van grote hoeveelheden historische en realtimedata patronen herkennen, beslissingen nemen én voorspellingen doen. Dat is het ultieme doel van een datagedreven organisatie. Daar gaat echter een flinke reis aan vooraf. Misschien sta je nog aan het begin en ben je vooral bezig met het definiëren van doelstellingen en het toegankelijk maken van data. Het kan ook zijn dat je al cockpits en dashboards bouwt, of dat je zelfs al bezig bent met het ontwikkelen van algoritmes. In welke fase jouw organisatie zich ook bevindt, MostWare Next helpt je bij het verwezenlijken van je datadoelstellingen en het bereiken van optimale datavolwassenheid binnen je organisatie. Dit doen we onder andere door:

 • Gestructureerde en ongestructureerde data uit de diverse bronnen binnen en buiten je organisatie te verzamelen.
 • Rapportages en live dashboards te bouwen en zichtbaar te maken op werkplekken en schermen aan de muur.
 • Slimme inzichten te creëren met Big Data-analyses en Machine Learning algoritmes.
 • Te helpen bij het nemen van beslissingen op basis van data of zelfs het automatiseren van die beslissingen.

Korte sprints, groot resultaat

Dit alles doen we in korte sprints. Op de Agile manier dus. Dit heeft meerdere voordelen. Zo werken we aan overzichtelijke dataprojecten die stuk voor stuk concrete resultaten opleveren. Resultaten die ons bovendien helpen om snel in te spelen op nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Daarnaast vinden we het belangrijk om niet voor maar mét jou en je collega’s te werken. De Agile methode leent zich daar perfect voor.

Ieder succesvol dataproject is het resultaat van gezamenlijke inspanningen en wederzijdse commitment. Jij bepaalt zelf hoe lang de sprints duren en hoeveel we er uitvoeren op jaarbasis.

Een compleet team voor de prijs van één medewerker

Data structuren, omzetten in overzichtelijke reports en dashboards en vervolgens vertalen naar slimme inzichten en voorspellingen, ons team doet het allemaal. En meer. Je krijgt namelijk niet alleen een Data Wrangler, een Data Artist en een Data Scientist van ons, maar ook we doen er ook nog een Business Consultant en Project Manager bij. En dat allemaal voor de prijs van één vaste medewerker. Zo haal je in één klap alle kennis en ervaring in huis om snel en trefzeker elk dataproject tot een daverend succes te maken en te gaan werken als een echte datagedreven organisatie.

Geen one-size-fits-all

Als er één ding is dat wij in de loop der jaren geleerd hebben, dan is het dat een digitale transformatie geen one-size-fits-all project is. Elke branche, organisatie en strategie is anders. Daarom hebben we niet alleen oog voor de techniek en de data, maar ook voor de mensen en de business. Onze Business Consultant helpt je bij het vertalen van strategie naar data. Of het nu gaat om het bepalen van de beste locatie voor een nieuwe vestiging of het stroomlijnen van de servicedesk, slimme data kunnen je helpen om precies die stappen te nemen die je dichter bij je bedrijfsvisie en doelstellingen brengen. Bovendien is het van essentieel belang dat er organisatiebreed kennis en kunde wordt gecreëerd. Een goede datastrategie valt of staat immers met de adoptie van de data. Wij laten je zien hoe de medewerkers op de werkvloer hun voordeel kunnen doen met nieuwe inzichten. Zodat datagedreven werken onderdeel wordt van jouw bedrijfscultuur.

Deze organisaties werken al datagedreven

Azure IoT Connected Factory bij Promolding

#iOt #maakindustrie

Slimme cloudinfrastructuur voor Wilton Services

#azure #maakindustrie

Slim algoritme en inzichten voor HTC Parking & Security

#slimme data #algoritme

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag.

Hoe bepaal ik nou welke data voor mij belangrijk is?

Goede vraag! Dat is ook lastig, maar daar kunnen wij bij helpen. Onze consultants stellen om te beginnen aan jou een paar hele slimme vragen. Met die antwoorden zijn we in staat om samen met jou te bepalen wat nu belangrijke data is. En vaak is dat data die je wel hebt, maar zelf nog niet aan had gedacht.

Zijn dit soort dataprojecten niet alleen weggelegd voor hele grote bedrijven?

O nee hoor! Vroeger wel trouwens, toen was alles nog behoorlijk maatwerk en werden alle dashboards en software speciaal voor jou gebeld. Met de intrede van bijvoorbeeld Power BI beschikken we over een grote set aan goede bouwstenen die we eenvoudig kunnen aanpassen op jouw situatie. Zo zijn we in staat om in korte sprints doeltreffende dataprojecten te bouwen en wordt het nuttig gebruiken van data voor iedereen beschikbaar.

Kunnen jullie mij is inspireren met data?

Maar natuurlijk, vinden we leuk! Dat kan op verschillende manieren zoals een data-date waarbij we in twee uur met je kijken waar we jouw business kunnen verbeteren of concreter met een sessie bring-your-own-data, dan gaan we echt even aan de slag met jouw data en bouwen we samen met jou in een ochtend een eerste dashboard. Gewoon om te laten zien hoe dat er dan uitziet. Stuur ons gerust een berichtje dan gaan we samen met je aan de slag!

MostWare Next

MostWare Next

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Zie ons privacystatement voor meer informatie.