25 maart 2019

3

De Power in PowerApps; een introductie

Als je Microsoft een beetje volgt dan kan de naam PowerApps je bijna niet ontgaan zijn. Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen: de mobiele apps gemaakt met het PowerApps platform. Maar wat zijn het nu eigenlijk?
Wat kan je met PowerApps en waar zit hem die Power nu eigenlijk in?
Als je je dit afvraagt dan is deze blog voor jou. Na het lezen weet je wat PowerApps zijn, wat je ermee kan en hoe je er aan komt.

Wat zijn PowerApps? 

Laat ik beginnen te vertellen wat Microsoft er zelf over zegt:

PowerApps is een service voor het bouwen en gebruiken van aangepaste zakelijke apps waarmee u verbinding met uw gegevens kunt maken en zowel via internet als mobiel kunt werken – zonder dat u tijd en kosten hoeft te besteden aan de ontwikkeling van aangepaste software.

Microsoft zegt hiermee iets belangrijks, namelijk dat je een app kan bouwen die gemaakt is voor jouw eigen proces net zoals dit bij maatwerk software het geval is, maar dan zonder die grote investering die traditionele softwareontwikkeling met zich mee kan brengen. 

NoCode please! 

PowerApps is een NoCode of Code-less oplossing. Er komt geen of minimale programeercode aan te pas. Je kunt het een beetje zien als de slimme functies in Excel. Het hebben van iets van technisch inzicht gaat je hier zeker bij helpen, maar je hoefgeen Mark Zuckerburg te heten. 
PowerApps stelt je in staat om, via de online PowerApps studio, met de beschikbare templates een app bij elkaar te klikken waar je direct mee aan de slag kunt. Wil je gaan customizen dan kan dat ook, maar wil je echt gaan afwijken van een standaard template dan moet je hiervoor wel voldoende kennis hebben.

PowerApp inspiratie tip!
De ruimte reserveringsapp. Maak gebruik van de Book-a-Room template en koppel deze aan je Office365-omgeving voor het vinden en reserveren van werkplekken en vergaderruimtes.

Net als bij alle PowerApps templates kan je de Book-a-Room template zo gebruiken zonder wijzigingen, maar het is ook een prima basis om deze naar je eigen hand te zetten. Of als inspiratie om zelf aan de slag te gaan met een eigen app. Lees hier meer over de book-a-room template.

Wanneer is PowerApps iets voor jou?

Als je opzoek bent naar een mobiele- of weboplossing die aangepast is aan je eigen bedrijfsprocessen waarbij je een taak wilt automatiseren dan is PowerApps een serieus goede kandidaat. Je bouwt er bijvoorbeeld geen CRM-systeem mee, daar is niet voor bedoeld. Voor het bijhouden van je uren, medewerkersdiensten, je voorraad of het inchecken van bezoekers bij een evenement des te meer.

Ben je in het bezit van een Office365 licentie? Dan is de belangrijkste stap al gezet en heb je toegang tot PowerApps. Weet je niet zeker of je de juiste licentie hebt of wil je PowerApps 30 dagen gratis proberen dan helpen we je hier graag bij.

Drink your own champagne

Dit is een gevleugelde uitspraak geworden bij MostWare en daarom drinken we zelf ook steeds meer PowerApps. Zo hebben we een app voor het openen van ons toegangshek op kantoor zodat we geen pasje meer tegen een lezer aan hoeven te houden. Extra fijn als het regent!
Als nieuwste aanwinst de Mijn Declaraties app. Hiermee kunnen onze medewerkers met een paar klikken hun gemaakte kosten declareren en wordt dit automatisch ingelezen en verwerkt in onze administratie. Geen gedoe meer met het scannen van bonnetjes en zeker geen bonnetjes die kwijtraken.

Ga de uitdaging aan

Ben je geïnspireerd geraakt en durf je de technische uitdaging aan dan daag ik je uit om eens te kijken naar PowerApps en je eigen App te bouwen.
Is het toch net even te veel van het goede om hier zelf mee aan de slag te gaan, maar zoek je wel een mooie app. Geef ons een shout!

Frans

Data Wrangler

Kan ik je helpen?

Frans

Data Wrangler

Neem vrijblijvend contact op

Wij vertellen je graag meer.

Deel deze case

Leuk om te laten zien, maak je vrienden mee!

Wil jij veiliger, maar vooral ook slimmer werken?

Ontvang als eerste onze tweewekelijkse tips over de moderne werkplek, slimme data en veiligheid

E-mailadres


Slimmer, beter, efficiënter en winstgevender met data

#inzichten #slimmedata

4

Software ontwikkelen op basis van open source frameworks? Kies verstandig!

#frameworks #slimmedata

4

The Internet of Things. Een zegen of een threat?

#botnets #slimmedata

5

MostWare Next

MostWare Next