9 augustus 2023

4

De toekomst van datamanagement heet Fabric

Dat data je helpt slimmer, beter, efficiënter en winstgevender te werken, daar zal niemand meer aan twijfelen. Maar hoe organiseer je dat? Een georganiseerd datalandschap waar alles op één plek te vinden is, dat komt niet uit de lucht vallen. Microsoft Fabric is de nieuwe ster aan het Microsoft-firmament. Het is een innovatieve oplossing die de manier waarop we met data omgaan totaal verandert. In deze verkennende blog neemt Andy Lambie, manager bij MostWare Next, je mee langs de belangrijkste functies en voordelen van Microsoft Fabric.

Microsoft Fabric, wat is het?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is Microsoft Fabric eigenlijk? Deze nieuwe dienstverlening van Microsoft helpt organisaties bij het opslaan, beheren en analyseren van data. Het is een innovatieve technologie ontworpen voor alle medewerkers die zich bezighouden met data, van techneuten die verantwoordelijk zijn voor dataverwerking tot analisten die waardevolle inzichten uit de data willen halen. Dankzij geavanceerde AI-functionaliteiten haalt Microsoft met Fabric de complexiteit uit datamanagement.

Eén centrale opslagplaats voor al je data: OneLake

Wie slimmer, beter, efficiënter en winstgevender wil werken, moet aan de slag met data-analyse, daarover schreef mijn collega Thomas vier jaar geleden eerder een blog. Zowel grote als kleine bedrijven kunnen waardevolle dingen doen met data. Maar die data moet je dan wel zien op te halen, anders kun je er niets mee. Data zijn vaak verspreid over verschillende plekken. Vergelijk het met dossiers die lukraak over verschillende lades en kasten zijn verspreid. Frustrerend en inefficiënt. Daar heeft Microsoft Fabric de perfecte oplossing voor: OneLake. OneLake is een unieke functie die fungeert als één centrale, georganiseerde opslagplaats voor al je bedrijfsdata. Vergelijk het met een efficiënt, digitaal archiefsysteem waarin je gemakkelijk alles kunt vinden wat je nodig hebt. Zo brengt Microsoft Fabric orde in de chaos van je datalandschap en bespaar je kostbare tijd en moeite.

Een weg uit het doolhof van dataverwerking

Heb je ooit het gevoel gehad dat je verdwaalt in een doolhof van verschillende tools en databases, elk met hun eigen regels, prijzen en dataverwerking? Dit noemen we integratiebelasting, en is een tweede bron van frustratie voor veel bedrijven. Microsoft Fabric integreert alle data, met een uniforme gebruikerservaring. Zo hoef je geen kostbare tijd meer te verspillen aan het aan elkaar knopen van verschillende systemen, maar kun je naadloos samenwerken met al je data op één plek.

Efficiënter datagedreven besluitvorming

Inzicht in je data is cruciaal voor het nemen van geïnformeerde beslissingen, en Microsoft Fabric maakt datagedreven besluitvorming efficiënter dan ooit. Het helpt je data te centraliseren en waardevolle inzichten te genereren. De oorsprong van je data? Die kun je in no-time achterhalen, waardoor je in alle vertrouwen je eigen conclusies kunt trekken en strategische keuzes kunt maken.

De voordelen van Microsoft Fabric

Microsoft Fabric biedt talloze voordelen voor organisaties die worstelen met datamanagement. Het versimpelt complexe datalandschappen, bespaart kostbare tijd en geld, en ondersteunt data-analisten om efficiënter te werken. Het nieuwe licentiemodel maakt het bovendien eenvoudiger en voordeliger om met data aan de slag te gaan.

Ben jij klaar voor de toekomst van datamanagement?

In volgende blogs kijk ik in meer detail naar de voordelen van Fabric en verken ik verder hoe Microsoft Fabric je in staat stelt datagedreven beslissingen te nemen. Wil je nu al meer weten over wat Microsoft Fabric voor jouw organisatie kan betekenen? Regel dan een data-date met een van onze sterspelers. Vraag hier je intakegesprek aan.

Andy

Data Artist

Kan ik je helpen?

Andy

Data Artist

Neem vrijblijvend contact op

Wij vertellen je graag meer.

Deel deze case

Leuk om te laten zien, maak je vrienden mee!

Wil jij veiliger, maar vooral ook slimmer werken?

Ontvang als eerste onze tweewekelijkse tips over de moderne werkplek, slimme data en veiligheid

E-mailadres


4 redenen om te werken aan je datastrategie

#datastrategie #4redenen

2

Data de nieuwe olie? Dan is Power BI de nieuwe jaknikker!

#PowerBI #PowerPlatform

3

Besluiten maken in je bedrijf. Op intuïtie of op data?

#datagedreven #besluitvorming

6

MostWare Next

MostWare Next