29 juli 2019

4

Een betere of andere versie van jezelf, zie je het al voor je?

Met collega’s Maurice Breed en Martijn Bloem bezocht ik de Microsoft Inspire-conferentie in Las Vegas, eerder deze maand. Vol inspiratie en nieuwe ideeën kwamen we terug. De komende tijd zullen we onze inzichten delen in een aantal blogs. In deze blog lees je alles over het hologram dat Microsoft ontwikkelde. Dit hologram transformeert een spreker in een digitale versie van zichzelf die een andere taal spreekt. Het ging ons voorstellingsvermogen bijna te boven.

Combinatie hologram en gepersonaliseerde stemhandtekening

Julia White, corporate vice president van Microsoft, over het hologram tijdens haar keynote in Vegas: ‘We hebben de kracht van mixed reality en Azure AI Services samengebracht om een echt baanbrekende ervaring te creëren. Wat als ik mijn keynote in het Japans wil brengen, een taal die ik niet spreek? Dankzij Azure AI-technologie kan ik nu niet alleen mijn Engels in het Japans vertalen, ik kan het ook trainen om precies zo te klinken als ik; dezelfde stemtonen, dezelfde verbuigingen.’ Op een eerder moment werd White gescand in een mixed reality-studio, om een exact hologramreplica van haar te maken. Door dit hologram samen te brengen met de gepersonaliseerde stemhandtekening verscheen er een vloeiend Japans sprekende White op het podium in Las Vegas.

Mooie ambities

Dit vertaalaspect gaat een – grote – stap verder dan wat tot nu toe mogelijk was met de HoloLens. Vooralsnog moet je gebruik maken van een professionele mixed reality-studio met verlichtingstoestellen en camera’s met een hoge resolutie om een volledig nauwkeurig digitaal hologram van iemand vast te leggen. Dat doe je niet even met een smartphone. Maar dat maakt de demonstratie van Microsoft niet minder indrukwekkend en zegt het veel over de ambities van het bedrijf met Azure, de HoloLens en augmented reality.

Next level

Hologrammen zien we vaker. Zelfs op het afsluitende feest van Microsoft Inspire 2019, verscheen Freddy Mercury ‘live’ tijdens het optreden van Queen en Adam Lambert. Maar dit hologram is next level. Een hologram dat én vertaalt én spreekt in jouw eigen stem, met dezelfde stemtonen en verbuigingen? Het gaat je voorstellingsvermogen bijna te boven. Denk eens aan de talloze mogelijkheden als deze technologie bereikbaar wordt voor mensen zoals jij en ik. En dat zou best nog eens sneller kunnen zijn dan we nu denken.

Eens verder praten?

Een Japans sprekend hologram van je maken, dat kunnen we nog niet. Maar van Azure en kunstmatige intelligentie weten we alles. Wil je eens weten hoe jouw onderneming kunstmatige intelligentie in kan zetten? Wij denken graag met je mee. Ons partnerschap begint met een goed gesprek, dus kom gerust langs voor een kop koffie. Bel even naar 071-5791010 of chat met ons via de website, dan plannen we een afspraak!

Kan ik je helpen?

Neem vrijblijvend contact op

Wij vertellen je graag meer.

Deel deze case

Leuk om te laten zien, maak je vrienden mee!

Wil jij veiliger, maar vooral ook slimmer werken?

Ontvang als eerste onze tweewekelijkse tips over de moderne werkplek, slimme data en veiligheid

E-mailadres


Ook leuk om te lezen!

Wij maken veel mee en kunnen het niet laten om het met jullie te delen. De blogs hieronder zijn dan ook met liefde en kennis geschreven. Kies er een uit en geniet ervan.

De toekomst van Microsoft: Technology in action

#SatyaMicrosoft #slimmedata

4

Hoe Machine Learning ons helpt jouw tickets beter op te lossen

#machinelearning #slimmedata

3

MostWare Next

MostWare Next

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Zie ons privacystatement voor meer informatie.