Dony

Data Scientist

Data analyse

De hoeveelheid data die binnen organisaties wordt opgeslagen groeit exponentieel. In sommige gevallen kun je zelfs spreken van Big Data: een enorme berg waardevolle gegevens. Maar hoe zet je die enorme data-berg om in concrete toepassingen? Door al die data op een slimme manier te verwerken en analyseren. Deze kennis hoef je niet per se zelf in huis te hebben. Een Data Analist of Data Scientist kan je daarbij helpen.

Het analyseren en inzichtelijk maken van data is iets wat wij bij MostWare Next dagelijks doen. Voor onszelf én voor onze klanten. De route van data naar datagedrevenheid is een proces waarbij we op zoek gaan naar kennis en verbanden die verscholen liggen in jouw data. Zie het als losse puzzelstukjes die uiteindelijk één beeld vormen. De eerste stap bestaat uit het verzamelen en structureren van alle losse puzzelstukjes. Met behulp van data-analyse zetten wij deze ruwe data vervolgens om in nuttige informatie. Bijvoorbeeld in de vorm van interactieve dashboards of voorspellende inzichten. Zodat jij jouw bedrijfsprocessen nóg slimmer kunt inrichten.

De datagedreven organisatie: een briljante groeistrategie. Download de gratis whitepaper

Jouw organisatie volledig datagedreven?

Ontdek onze abonnementen op een datagedreven organisatie

Deze bedrijven gingen je voor.

Bekijk wat wij voor andere slimme organisaties hebben gedaan

Azure IoT Connected Factory bij Promolding

#iOt #maakindustrie

Predictive maintenance van alle cv-ketels van Bonarius Bedrijven

#slimme data #dashboards

Slim algoritme en inzichten voor HTC Parking & Security

#slimme data #algoritme

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag.

Al mijn data staat op mijn eigen servers (on-premise). Gaat een slimme data-oplossing dan nog steeds werken?

Dat kan het nog steeds, echter mis je hiermee wel het gemak en de voordelen die de Microsoft Services bieden zoals Power Automate. Wanneer je data (deels) in de Azure cloud staat dan geeft dit een legio aan extra voordelen

Ik weet welke data ik heb, maar ik weet niet of, en hoe deze toegankelijk is. Kunnen jullie hier ook bij helpen?

Ja, dat kunnen we zeker. Steeds meer applicaties hebben een API waarmee de gegevens uit het systeem kunnen worden opgevraagd. Wij verzamelen dit vervolgens in bijvoorbeeld je eigen Azure-omgeving. Op deze manier blijft je data altijd in je eigen omgeving staan.

Hoe bepaal ik nou welke data voor mij belangrijk is?

Goede vraag! Dat is ook lastig, maar daar kunnen wij bij helpen. Onze consultants stellen om te beginnen aan jou een paar hele slimme vragen. Met die antwoorden zijn we in staat om samen met jou te bepalen wat nu belangrijke data is. En vaak is dat data die je wel hebt, maar zelf nog niet aan had gedacht.

Zijn dit soort dataprojecten niet alleen weggelegd voor hele grote bedrijven?

O nee hoor! Vroeger wel trouwens, toen was alles nog behoorlijk maatwerk en werden alle dashboards en software speciaal voor jou gebeld. Met de intrede van bijvoorbeeld Power BI beschikken we over een grote set aan goede bouwstenen die we eenvoudig kunnen aanpassen op jouw situatie. Zo zijn we in staat om in korte sprints doeltreffende dataprojecten te bouwen en wordt het nuttig gebruiken van data voor iedereen beschikbaar.

Kunnen jullie mij is inspireren met data?

Maar natuurlijk, vinden we leuk! Dat kan op verschillende manieren zoals een data-date waarbij we in twee uur met je kijken waar we jouw business kunnen verbeteren of concreter met een sessie bring-your-own-data, dan gaan we echt even aan de slag met jouw data en bouwen we samen met jou in een ochtend een eerste dashboard. Gewoon om te laten zien hoe dat er dan uitziet. Stuur ons gerust een berichtje dan gaan we samen met je aan de slag!

Een andere vraag? Wij denken graag mee!

MostWare Next

MostWare Next

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Zie ons privacystatement voor meer informatie.