Andy

Data Artist

Machine Learning

Businessdata, branchedata, onderzoeksdata, productiedata, marketing- en salesdata, publieke data en ga zo maar door. Ieder bedrijf beschikt tegenwoordig over een breed scala aan gegevens die in veel gevallen gebruikt worden voor primaire bedrijfsprocessen. Wat veel ondernemers echter niet weten, is dat met behulp van Machine Learning deze data ingezet kunnen worden om patronen te herkennen en voorspellingen te doen.

Denk bijvoorbeeld aan de adviezen die webwinkels geven op basis van aankopen en zoekgedrag uit het verleden, van jou en duizenden andere bezoekers. Of een voorraadbeheersysteem dat precies kan inschatten welke artikelen op welk moment besteld moeten worden. Door constant nieuwe data toe te voegen wordt het systeem steeds slimmer en de voorspellingen nauwkeuriger. Op die manier kunnen data ingezet worden om patronen te herkennen, voorspellingen te doen en systemen intelligenter te maken. Waar deze technologie in het verleden alleen was weggelegd voor de grote bedrijven, is het dankzij Microsoft nu voor iedereen beschikbaar. MostWare Next helpt je graag om deze gave technologie ook in te zetten voor jouw bedrijf of organisatie.

De datagedreven organisatie: een briljante groeistrategie. Download de gratis whitepaper

Jouw organisatie volledig datagedreven?

Ontdek onze abonnementen op een datagedreven organisatie

Deze bedrijven gingen je voor.

Bekijk wat wij voor andere slimme organisaties hebben gedaan

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag.

Al mijn data staat op mijn eigen servers (on-premise). Gaat een slimme data-oplossing dan nog steeds werken?

Dat kan het nog steeds, echter mis je hiermee wel het gemak en de voordelen die de Microsoft Services bieden zoals Power Automate. Wanneer je data (deels) in de Azure cloud staat dan geeft dit een legio aan extra voordelen

Ik weet welke data ik heb, maar ik weet niet of, en hoe deze toegankelijk is. Kunnen jullie hier ook bij helpen?

Ja, dat kunnen we zeker. Steeds meer applicaties hebben een API waarmee de gegevens uit het systeem kunnen worden opgevraagd. Wij verzamelen dit vervolgens in bijvoorbeeld je eigen Azure-omgeving. Op deze manier blijft je data altijd in je eigen omgeving staan.

Hoe bepaal ik nou welke data voor mij belangrijk is?

Goede vraag! Dat is ook lastig, maar daar kunnen wij bij helpen. Onze consultants stellen om te beginnen aan jou een paar hele slimme vragen. Met die antwoorden zijn we in staat om samen met jou te bepalen wat nu belangrijke data is. En vaak is dat data die je wel hebt, maar zelf nog niet aan had gedacht.

Zijn dit soort dataprojecten niet alleen weggelegd voor hele grote bedrijven?

O nee hoor! Vroeger wel trouwens, toen was alles nog behoorlijk maatwerk en werden alle dashboards en software speciaal voor jou gebeld. Met de intrede van bijvoorbeeld Power BI beschikken we over een grote set aan goede bouwstenen die we eenvoudig kunnen aanpassen op jouw situatie. Zo zijn we in staat om in korte sprints doeltreffende dataprojecten te bouwen en wordt het nuttig gebruiken van data voor iedereen beschikbaar.

Kunnen jullie mij is inspireren met data?

Maar natuurlijk, vinden we leuk! Dat kan op verschillende manieren zoals een data-date waarbij we in twee uur met je kijken waar we jouw business kunnen verbeteren of concreter met een sessie bring-your-own-data, dan gaan we echt even aan de slag met jouw data en bouwen we samen met jou in een ochtend een eerste dashboard. Gewoon om te laten zien hoe dat er dan uitziet. Stuur ons gerust een berichtje dan gaan we samen met je aan de slag!

Een andere vraag? Wij denken graag mee!

MostWare Next

MostWare Next