Ophalen en Opslaan

Dit is het proces van het verzamelen en bewaren van de data die nodig zijn om de datastrategie uit te voeren. Er wordt bepaald welke bronnen er moeten worden ontsloten en waar de gegevens worden opgeslagen. De datastrategie geeft hierbij sturing.

De kwaliteit en consistentie van de data wordt getoetst en ingericht voor de lange termijn door een schaalbare data- architectuur te hanteren.

Andy Lambie

Specialist software & Azure developer

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Andy Lambie

Specialist software & Azure developer

Kwaliteit en consistentie

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede datakwaliteit en -consistentie, die essentieel zijn voor een betrouwbare en accurate data-analyse. Dit biedt een goede basis voor een schaalbaar, flexibel en toekomstbestendig data-model. Belangrijke elementen in deze stap zijn:

 • Bronnen bepalen
 • Opslag bepalen
 • Toetsen consistentie data
 • Data governance

Het ontsluiten en opslaan in Microsoft Fabric met:

OneLake

Dit is een tool die je in staat stelt om data uit verschillende bronnen te integreren en op te slaan in een data lake. Je kan data in verschillende formaten opslaan, zoals tabellen, documenten, grafieken, etc. Je kan ook data transformeren en opschonen met behulp van Power Query.

Data Factory

Dit is een tool die je in staat stelt om data te verplaatsen en te transformeren met behulp van data pipelines. Je kan data uit verschillende bronnen extraheren, laden en transformeren (ETL) met behulp van een grafische interface of code. Je kan ook data orchestreren en monitoren met behulp van triggers en alerts.

Synapse Data Engeneering

Dit is een tool die je in staat stelt om data te transformeren en te analyseren met behulp van Spark. Je kan data in verschillende formaten verwerken, zoals tabellen, documenten, grafieken, etc. Je kan ook data manipuleren en berekenen met behulp van SQL, Python, Scala, etc.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Dit proces al goed op orde?

Ga dan door naar de volgende stap!

Frans

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Frans Stapff

Software Consultant

Veelgestelde vragen

Onze klanten vroegen zich de volgende dingen af, misschien heb jij dezelfde vraag?

 1. Heeft MostWare recht van spreken om (potentiële) klanten naar de 10% winnaars te begeleiden?

  We zijn zelf een IT-bedrijf met een FD Gazelle Award in 2022 en dus bij de 10% winnaars horen van de meest snelgroeiende bedrijven in termen van winst en aandeelwaarde. Dit is een reis geweest welke we zelf hebben doorlopen en ondersteunen graag onze relaties hierin. Kostenleiderschap via KPI Dashboards is hierin van cruciaal belang gebleken.

 2. Zijn dit soort dataprojecten niet alleen weggelegd voor hele grote bedrijven?

  O nee hoor! Vroeger wel trouwens, toen was alles nog behoorlijk maatwerk en werden alle dashboards en software speciaal voor jou gebeld. Met de intrede van bijvoorbeeld Power BI beschikken we over een grote set aan goede bouwstenen die we eenvoudig kunnen aanpassen op jouw situatie. Zo zijn we in staat om in korte sprints doeltreffende dataprojecten te bouwen en wordt het nuttig gebruiken van data voor iedereen beschikbaar.

 3. Wat betekent het bronnenonderzoek voor de technische inrichting van het Datawarehouse?

  Zowel de granularity als het aantal bronnen welke we analyseren zijn de input voor de performance eisen welke gesteld dienen te worden aan het in te richten datawarehouse of een andere techniek een data lake

 4. Wat als de bron voor de KPI-berekening er niet is?

  Deze situatie voorkomen we in een vroeg stadium door de KPI Kalender vanuit te business gezamenlijk op te stellen, waarbij de automatiseringsgraad verhogen en de verandercapaciteit van de onderneming een belangrijke rol spelen. Voor elke handmatig berekende KPI dient de automatisering in de tijd worden vastgesteld. 

  Zo bekijken we of we een Power-App kunnen ontwikkelen om periodiek via een robot deze data op te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medewerker tevredenheid met een periodieke enquête.  

  Een andere route kan zijn om in een bestaande sleutel applicatie in samenspraak met een SAAS-leverancier een voorziening te treffen om functionaliteit uit te breiden.