Datagedreven werken, voorbij de hype

Whitepaper

Leestijd: 3 minuten leestijd

Wil jij beginnen aan de overstap naar datagedreven werken binnen jouw bedrijf en wil je er zeker van zijn dat dit succesvol wordt? Gebruik de handvatten in dit whitepaper.

Een nieuwe manier van werken

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met data en nieuwe technologieën op gebied van datagedreven werken. Logisch om te bedenken dat de inzet van data jouw bedrijf een stuk slimmer en dagelijkse processen beter maakt. Maar vergis je niet, datagedreven werken is een gehele nieuwe manier van werken. Vaak stranden pogingen tot deze digitalisatie doordat de cultuuromslag niet wordt gerealiseerd. Je bent pas datagedreven als je verkregen inzichten op de juiste manier en op de juiste plekken binnen jouw organisatie kan verwerken en gebruiken voor oplossingen en beslissingen.

Begin met een cultuuromslag

Voordat je de overstap maakt naar datagedreven werken, doe je er goed aan om een duidelijke strategie op te stellen. Denk aan het stellen van doelen zoals welke processen je precies wilt verbeteren of hoe je inzichten wilt inzetten binnen jouw bedrijfsvoering. Besluitvorming gedreven door data kent veel voordelen maar ook een aantal valkuilen. Hier lees je alvast een kleine sneak preview van welke valkuilen dit zijn:

  • Het doen van verkeerde aannames
  • Een mismatch tussen behoefte en uitkomst

De juiste strategie bepalen

Wil jij beginnen aan de overstap naar datagedreven werken binnen jouw bedrijf en wil je er zeker van zijn dat dit succesvol wordt? Download deze whitepaper en lees met welke valkuilen je rekening moet houden. Ook lees je welke stappen je moet verwerken in je strategie om succesvol over te stappen naar een datagedreven onderneming. Alleen op die manier kan jij de cultuuromslag realiseren met als resultaat dat data, eigen verstand en kennis samenkomen tot een compleet nieuwe manier van werken.

Ontwijk de valkuilen: succesvol aan de slag met Power BI

Whitepaper
Lees verder

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Andy, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Andy

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Andy Lambie

Specialist software & Azure developer