Datagedreven werken, voorbij de hype

Wil jij beginnen aan de overstap naar datagedreven werken binnen jouw bedrijf en wil je er zeker van zijn dat dit succesvol wordt? Gebruik de handvatten in dit whitepaper
Microsoft Gold Partner
Maak kennis met onze experts op dit gebied:

  Een nieuwe manier van werken

  Steeds meer bedrijven houden zich bezig met data en nieuwe technologieën op gebied van datagedreven werken. Logisch om te bedenken dat de inzet van data jouw bedrijf een stuk slimmer en dagelijkse processen beter maakt. Maar vergis je niet, datagedreven werken is een gehele nieuwe manier van werken. Vaak stranden pogingen tot deze digitalisatie doordat de cultuuromslag niet wordt gerealiseerd. Je bent pas datagedreven als je verkregen inzichten op de juiste manier en op de juiste plekken binnen jouw organisatie kan verwerken en gebruiken voor oplossingen en beslissingen.

  Begin met een cultuuromslag

  Voordat je de overstap maakt naar datagedreven werken, doe je er goed aan om een duidelijke strategie op te stellen. Denk aan het stellen van doelen zoals welke processen je precies wilt verbeteren of hoe je inzichten wilt inzetten binnen jouw bedrijfsvoering. Besluitvorming gedreven door data kent veel voordelen maar ook een aantal valkuilen. Hier lees je alvast een kleine sneak preview van welke valkuilen dit zijn:

  • Het doen van verkeerde aannames
  • Een mismatch tussen behoefte en uitkomst

  De juiste strategie bepalen

  Wil jij beginnen aan de overstap naar datagedreven werken binnen jouw bedrijf en wil je er zeker van zijn dat dit succesvol wordt? Download deze whitepaper en lees met welke valkuilen je rekening moet houden. Ook lees je welke stappen je moet verwerken in je strategie om succesvol over te stappen naar een datagedreven onderneming. Alleen op die manier kan jij de cultuuromslag realiseren met als resultaat dat data, eigen verstand en kennis samenkomen tot een compleet nieuwe manier van werken.

  Datagedreven werken, voorbij de hype

  Meer whitepapers

  Bekijk ook onze andere handige whitepapers

  MostWare Next

  MostWare Next