Ontwijk de valkuilen: succesvol aan de slag met Power BI

Whitepaper

Leestijd: 3 minuten leestijd

Niet alle BI-projecten zijn even succesvol. Waar dat aan ligt en hoe je deze valkuilen kunt voorkomen, laten we in deze whitepaper zien aan de hand van voorbeelden, achtergronden en best practices.

Datagedreven werken staat bij de meeste organisaties met stip bovenaan de strategische agenda. En dan hebben we het niet alleen over de allergrootste enterprise-bedrijven. Nee, ook de bakker op de hoek en je garagebedrijf kunnen met behulp van Power BI data omzetten in inzicht. Helaas gaat dit in maar liefst 70 procent van alle gevallen mis. In plaats van een betere klantenservice, minder verzuim en een wendbare organisatie is frustratie het enige resultaat. Zonde van de investering in geld en tijd. Hadden ze maar deze whitepaper gelezen!

Aan de slag met Power BI

Direct resultaat zonder enige voorkennis en planning is bij Power BI uitgesloten. Het falen heeft aan de ene kant te maken met een gebrek aan kennis van de achterliggende datastructuur. Aan de andere kant schort het vaak aan een duidelijke visie op datagedreven ondernemen. Tegelijk zien we deze 3 obstakels waardoor BI-implementaties vaak frustratie opleveren:

  • Iedereen zelf het wiel laten uitvinden
  • In je eentje willen roeien
  • Beginnen zonder plan

Vermijd een valse start

Het klinkt als een no brainer, maar toch gaat het al fout bij de meest elementaire vraag. Wat wil je bereiken? Wil je realtime inzicht in de prestaties van een afdeling op basis van KPI’s? Wil je de datakwaliteit verbeteren om daarna betere conclusies te trekken? Je moet in dit voorstadium niet alleen bepalen wat je wil bereiken, maar ook vastleggen wanneer dat doel is bereikt. Hiermee leg je een fundament voor datagestuurd werken.

Digitaal transformeren kun je leren

De whitepaper laat je niet alleen zien waar het vaak mis gaat, maar wijst je ook op weg naar een goed resultaat. Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat je medewerkers begrijpen hoe je van A tot Z een BI-traject opstart en uitvoert. Wil je weten hoe dat onder andere bij een Amsterdamse zorgorganisatie lukte? Download dan nu deze whitepaper die je met praktische handvatten vooruit helpt in jouw digitale transformatie.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen regelen?

Dit is Andy, hij adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact op!
Andy

Kom met ons in contact

Op ons algemene nummer
+31 (0)71 579 10 10
Of direct naar de helpdesk
+31 (0)71 579 10 15

Supportvraag? Maak een ticket aan of bekijk de status van je ticket op onze portal mijnmostware.nl

Andy Lambie

Specialist software & Azure developer